De winterslaap weer voorbij

10-03-17

Voor ons een terugkerend ritueel: na een winter van stilte ontwaken we om ons op te frissen voor een nieuw seizoen. In de koude maanden van 2016 en 2017 hebben we achter de schermen hard gewerkt aan ons paviljoen. Deze tijd van het jaar hebben wij de kans om alle grote klussen aan te pakken, na te denken over nieuwe gerechten en ons voor te bereiden om de opbouw.

Op 27 februari zijn we gestart met de opbouw: palen slaan. Hier komt veel kracht en meetwerk bij kijken. Het paviljoen staat op boomstammen, deze slaan we stuk voor stuk de grond in op de juiste plaatsen. Tijdens het palenslaan stond er een gure wind, maar gelukkig waren we met genoeg en was het binnen een dag klaar.

De dag erna stond het transport van de containers, de delen van het paviljoen, gepland. Door de slechte weersomstandigheden was dit te onveilig en moesten we het een dag verschuiven. De hijskraan van René Boon heeft alle containers stuk voor stuk op zijn plaats gezet. Het is altijd weer bijzonder om te zien hoe alle delen bij elkaar aan het eind van de dag een paviljoen vormen.

Nadat de containers zijn geplaatst is het een kunst om zo snel mogelijk het terras erop te krijgen, zodat we de spullen naar binnen kunnen sjouwen. Ieder jaar bouwen we de keuken opnieuw op, richten we de bar in en voorzien we het paviljoen van alle tafels een stoelen. Een race tegen de klok, want we willen geen tijd verspillen. Tot het laatste moment blijft het spannend welke dag we precies open kunnen, voordat we het seizoen starten moet alles getest zijn en goed functioneren.

Gelukkig kunnen we nu, na negen volle dagen klussen en verhuizen, zeggen dat we vanaf morgen klaar zijn voor een mooi seizoen! Om 11 maart om 10 uur openen we onze deuren en ontvangen we je graag. We hebben enorm veel zin in het seizoen en zijn benieuwd naar wat jullie van de kleine make-over en de nieuwe menukaart vinden. 

Tot snel!