Winnaars Texel Culinair 2016

25-09-16

Strandpaviljoen Vijftien is de overall winnaar van Texel Culinair 2016! Met passie, overtuiging en een verhaal bij ieder gerecht verraste het team van Vijftien de jury. Het is voor het eerst dat ons paviljoen deze Texelse titel heeft gewonnen. Wij zijn trots!

Texel Culinair wordt iedere tweede weekend van september georganiseerd in de Dorpsstraat van De Koog. Texelse restaurants en eetcafé's laten zich tijdens dit weekend van hun beste culinaire kant zien.Tijdens de dertiende editie van Texel Culinair koos de jury ons als overall winnaar. Daarnaast wonnen we de eerste prijs in de categorie Restaurants. Onze gerechtjes waren: het blikje Konijn, KleinigGeitje toe, Oester op het strand en de Sigaar uit eigen doos. 

Uit het persbericht van Texel Culinair: "Chef-kok Paul Witte heeft de wildpluk gevonden op de plekken waar zijn grootmoeder dat ook deed. Die passie waarderen we met de jury. De hele stand ademt hospitality uit; met ambachtelijk gebakken brood, een goede uitleg van alle gerechten waar zoveel aandacht aan is besteed en een geolied team. De verdiende overall winnaar van Texel Culinair 2016," vertelt Willem Hemelraad, coördinator van de jury en Texelse Bourgondiër over de deelname van Paal Vijftien.

De editie van 2015 behaalde we overall een tweede plaats. We gaan met het hele team onze overwinning goed vieren en kijken nu al uit naar Texel Culinair 2017.